Hvad betyder mit webhotel for hastigheden på mit website?

Hvilken indflydelse har et webhotel for hastigheden på en hjemmeside? Det er noget de færreste hjemmesideejere tænker over. Faktum er, at det har en stor betydning, og derfor skal man tage sit webhotel seriøst. Mere seriøst end mange gør.

Et godt webhotel givere en hurtigere hjemmeside

Man kan tage diverse hastighedstests på hjemmesider på internettet. Her kan man se forskellige ting, der har en indflydelse på hjemmesidens hastighed. I mange tilfælde vil der stå for store billeder, ingen brug af cache og for langsomt webhotel. Er din hjemmeside for stor til, at dit webhotel kan følge med, så har du et problem. Får du pludselig mange besøgende på en gang, risikerer du nemlig at din hjemmeside går ned. Den bliver også langsommere, og det vil nå nogle besøgende til at smutte igen. Det er jo super ærgerligt, for tænk nu hvis de ville have købt noget. Hvor meget der kan hentes på hurtigheden, er svært at sige. Det kommer helt an på, hvor stor din hjemmeside er nu, og hvor ”langsomt” dit webhotel er. I nogle tilfælde vil man dog sagtens kunne gå nogle hundrededele eller mere ned i hastighed. Husk altid at sammenligne webhoteller på en side som findhosting.dk eller andre lignende hjemmesider.

Mit website kan blive hurtigere – hvad gør jeg?

Finder du ud af, at dit webhotel har en negativ indflydelse på dit websites hastighed? Så behøver du ikke at være så bekymret. Ikke ud over, at du med al sandsynlighed skal betale lidt ekstra for dit webhotel hver måned. Med mindre du har en meget stor hjemmeside, kan du opgradere dit webhotel til en større løsning hos din nuværende udbyder. Det vil klart være at foretrække, med mindre du kan spare mange penge og få en bedre løsning et andet sted. Så slipper du nemlig for at skulle flytte din hjemmeside til en ny server. Det kan være svært, hvis man ikke er så IT-minded.

Hvis du ikke vil starte med webhotellet

Hvis du ikke vil starte med at opgradere dit webhotel, så er der nogle andre steder, du kan gribe fat. Du kan for eksempel sørge for altid at komprimere de billeder, som du ligger op på din hjemmeside. Sørg for, at de ikke er større end højest nødvendigt. Det betyder blot, at de fylder mere, end de behøver. Du kan komprimere billeder i mange CMS-systemer, samt når du gemmer i billedbehandlingsprogrammer. Et andet sted du kan starte, er at bruge cache. Cache betyder, at din hjemmeside ikke skal loades på ny, hvis en besøgende vender tilbage. Du kan også gøre, så den ”gemmes” i en time. Så vil den allerede være loadet, og det kan have en ret så stor effekt på hastigheden.

Udtrykkene inden for webhoteller, hjemmesider og hosting kan hurtigt være svært at forstå. Vi håber dog alligevel, at du fik noget ud af guiden her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>