5 gode råd når du skal male

Det er ikke altid lige nemt at male – særligt hvis du ikke har prøvet det før. Her i artiklen kommer vi med gode råd, der hjælper dig godt igennem dit malerprojekt.

Planlæg malerarbejdet

Den største del af malerarbejdet er faktisk at forberede arbejdet, inden du skal i gang med selve malingen. Læg en plan for hvornår du maler, og hvor meget du maler. Skal du have nogle til at hjælpe dig, så spørg om de ikke vil hjælpe. Der skal ligeledes købes den rigtige maling og ikke mindst det rette værktøj. Skal du for eksempel male loft, kan det give mening med en teleskopstang, så det bliver mindre fysisk krævende at male. Planlægger du at male om aftenen, skal du også have fat i et par malerlamper. Ellers er det umuligt at se, hvor langt du er nået.

Dæk godt af

Denne del kommer i forlængelse af forberedelsen. Det er yderst vigtigt at få dækket grundigt af. Ellers ender du med malerpletter på gulvet, ved stikkontakter og så videre. Det er ikke pænt, og det kan hurtigt kræve arbejde at få skrabet dem af igen. Brug derfor hellere lidt for meget tid på at få dækket godt af. Det vil spare dig i sidste ende. Få sat tape på paneler, dæk gulvet af med malertæpper og brug eventuelt papir/aviser inde i hjørner, hvor det kan være svært at komme til at dække af.

Start i hjørnerne

Inden du går i gang med at male de store overflader, skal du male i hjørner og kanter. Brug en god pensel her og vær grundig i malingen. Begynder du at forsøge med rullen i hjørner, så kan du hurtigt male ved siden af. Husk at bruge godt med maling, så du ikke skal male flere gange end højest nødvendigt.

Brug rullen så langt ud du kan

Nu skal de store overflader males. For at få en så ensartet struktur på væggen, skal du bruge rullen så langt ud, som du kan komme. Dette vil gøre strukturen mere ens, og så bliver resultatet pænere.

Ha’ altid en klud ved hånden

Når du maler skal du altid have en våd klud ved hånden, som du kan bruge, hvis du maler ved siden af afdækningen. Skal du fjerne det, skal du gøre det inden, malingen tørrer.

Skal du bruge en maler?

Som du kan læse, så er det ikke altid lige nemt at male. Derfor vælger mange også at hyre en maler til at klare arbejdet. Hvis du hyrer en maler, skal du sikre dig, at han kan sit arbejde. Se gerne hvad tidligere kunder har af oplevelser med malerfirmaet. Det kan også være, at nogle i din familie kender en dygtig maler, der vil kunne klare arbejdet for dig. Der findes mange malerfirmaer i Danmark, og ønsker du at finde en dygtig maler til en god pris, kan du med fordel få flere malertilbud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>